İçindekiler
Günümüzde dijitalleşmenin artmasıyla birlikte online ödeme sistemleri birçok sektörde kullanılır hale geldi. Kredi kartı, banka kartı, sanal kart, QR Kod ile ödeme gibi online ödeme sistemleri sayesinde şirketler tahsilat sürecini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapabilmeye başladı. “e-Tahsilat Nedir? Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir? Kullanım Alanları Nerelerdir? Güvenli Bir Sistem Midir?” gibi soruların cevaplarını blog yazımızda bulabilirsiniz.
e-Tahsilat, bir şirketin carilerinden tahsilatlarını elektronik ortamda yapabilmesini sağlayan bir sistemdir. Elektronik ödeme yöntemleri ile şirketler artık tahsilatlarını ve ödemelerini kolay ve hızlı bi şekilde yapabilmektedir.
Elektronik tahsilat yapmak için belli başlı yöntemler vardır.
Bir şirket bankalardan ya da özel şirketlerden Sanal POS alarak web sitesine entegre bir şekilde e-tahsilat yapabilmektedir. Piyasada bulunan çoğu banka, sanal POS hizmeti vermektedir. Bunun yanında, sanal POS kullanmadan, hazır bir şekilde satılan programlar ile de e-tahsilat yapmak mümkündür.
e-tahsilat sistemini daha çok bayilik yöntemi ile çalışan şirketler kullanmaktadır. Düzenli ödeme alması gereken işletmeler, dernekler, okullar, siteler, sanayi siteleri, toptancı firmalar için büyük kolaylıkları bulunmaktadır.
Ayrıca ERP sistemlerine entegre edilebilmesiyle tüm işlemler anlık olarak takip edilebilmektedir.
e-tahsilatın gerçekleştiği sayfa SSL sertifikası ile korunmaktadır. Bu sebeple risk oranı epeyce düşüktür. Ayrıca, 3D güvenlik alt yapısı sayesinde ödeme işlemleri tek kullanımlık şifrelerle yapılabilmektedir. Kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yaparken banka tarafından, kart sahibinin cep numarasına bir şifre gönderilmektedir. Bu şifre ile ödeme güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir.
SAP e-Ödeme Çözümü Nedir?
SAP e-Ödeme Çözümü, MDP Group tarafından geliştirilmiş finansal bir çözümdür. Bir şirketin, tüm ödeme işlemlerinin elektronik ortamda, onay hiyerarşisi ile gerçekleştirilmesine imkân tanımaktadır. SAP ile &100 entegre çalışır.
Kübra Taşcı